• Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam

Start van 150 bijen- en vlinderparadijsjes in Culemborg

CULEMBORG Leden van de Vlinderstichting, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente stonden zaterdag aan de Costerweg paraat om planten aan de man te brengen. Deze planten, die men besteld had bij de goedbezochte informatie-avond (22 mei) over biodiversiteit in Culemborg, werden uitgereikt door leden van de drie instanties. Men wil in Culemborg de wilde bijen, vlinders en andere insecten niet alleen helpen op het eigen erf maar zeker ook in de tuin of op het balkon.

Maar liefst 150 inwoners deden mee aan het beplantingsproject voor meer biodiversiteit. Bewoners uit de stad brengen bijvriendelijke beplanting aan in hun tuin of op hun balkon. Bewoners uit het buitengebied planten bijvriendelijke struiken en bomen op hun erf.  Bij het uitreiken van de planten kreeg men uitleg kreeg over het plaatsen van de struiken.

De feestelijke uitdeeldag begon zaterdagmorgen met het uitdelen van de eerste struik aan wethouder Joost Reus. Hierna kwamen verspreid over de hele dag de andere deelnemers hun gratis struiken ophalen. Dankzij de bewoners uit Culemborg worden 150 erven, balkons en tuinen een paradijs voor wilde bijen, vlinders en andere insecten.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij de provincie Gelderland en de gemeente Culemborg.