• Commissielid en kandidaat-raadslid (nr 2) Conny de Laat met fractievoorzitter en lijsttrekker Tim de Kroon

    GroenLinks
  • Conny de Laat

    GroenLinks

Nieuw commissielid voor GroenLinks Culemborg

CULEMBORG Conny de Laat is tijdens de raadsvergadering van 23 november benoemd als commissielid van GroenLinks Culemborg. De komende tijd gaat De Laat alvast de thema's verkennen waar ze ook na de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee aan de slag wil, zoals het versterken van de lokale democratie en betere samenwerking in en met de stad. De Laat is namelijk ook onlangs gekozen als kandidaat raadslid, nummer twee op de GroenLinks-lijst.

Als maatschappelijk betrokken inwoner en zzp'er op het gebied van cocreatie en communicatie brengt Conny de Laat volgens GroenLinks kennis en ervaring mee die van toegevoegde waarde is voor de fractie. Ze is verbindend en gaat graag met inwoners het gesprek aan.

Conny de Laat zelf over deze stap: ,,Als commissielid en kandidaat-raadslid wil ik samen met anderen investeren in een sociaal en duurzaam Culemborg. Onze uitgangspunten als GroenLinks zijn daarbij duidelijk: we willen beleid dat bijdraagt aan gelijke kansen voor iedereen en gaan voor een duurzaam en veilig Culemborg waarin we ons allemaal thuis voelen. Ik geloof daarbij in de kracht van ontmoetingen waar we bereid zijn om echt te luisteren naar elkaar, vooral als we het niet met elkaar eens zijn. Zo voorkom je allerlei 'bedoelingengedoe' en werk je aan meer onderling vertrouwen. Dat komt de inhoud van het beleid ten goede en zorgt bovendien voor meer draagvlak. Met mijn expertise over verbindende communicatie denk ik hieraan mijn steentje te kunnen bijdragen."

Onlangs zijn ook Bas de Jong en Mischa Peters geïnstalleerd als GroenLinks-commissieleden. Beiden zijn nummer 3 en 4 op de kandidatenlijst. Fractievoorzitter Tim de Kroon: ,,Het is ontzettend mooi om te zien hoe deze nieuwe commissieleden al actief aan de slag zijn voor GroenLinks om hun idealen en ambities te vertalen in concrete stappen. Allemaal vanuit hun eigen kwaliteiten. We hebben echt een heel goed en leuk team."

De lokale GroenLinks-fractie bestaat nu uit twee raadsleden en vijf commissieleden.