• Martin Smaling

Nieuwe inwoners kunnen naar cursus 'Maak kennis met Culemborg'

CULEMBORG Nieuwe inwoners van Culemborg, die de stad, het verenigingsleven en andere inwoners beter willen leren kennen kunnen zich inschrijven voor de cursus 'Maak kennis met Culemborg'. Woon je nog niet zo lang in Culemborg en wil je Culemborg graag ontdekken? Of ben je benieuwd naar de Culemborgse geschiedenis, maatschappelijke actualiteiten, sport, of cultuur? Wil je misschien zelf actief worden? Dan is dit de manier om je te oriënteren en contacten te leggen.

Tijdens deze cursus leren de inwoners over het verleden, heden en de toekomst van Culemborg, ontmoeten ze andere (nieuwe) inwoners, en maken ze kennis met verenigingen, organisaties, ondernemers en maatschappelijk betrokken bewoners.

LEZING EN STADSWANDELING Op zondag 4 november is er om 14.00 uur een luchtige, educatieve lezing 'Historie en wetenswaardigheden van Culemborg' door Yvonne Jacobs over het verleden van de vrijstad. Locatie: Volksuniversiteit West Betuwe, Elisabeth Weeshuis, Herenstraat 29. Daarna volgt een stadswandeling in kleinere groepen door de historische binnenstad onder begeleiding van enkele stadsgidsen. Dit programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

NETWERKMARKT Op maandag 12 november is er een informele netwerkmarkt van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Huis van de Stad aan de Oude Vismarkt 4. Tijdens deze netwerkmarkt kunnen nieuwe inwoners kennismaken met Culemborgse verenigingen, ondernemers, en organisaties. Wie beide bijeenkomsten heeft bijgewoond krijgt een certificaat uitgereikt door burgemeester Gerdo van Grootheest. Ook krijgen de deelnemers een presentje mee.

Nieuwe inwoners kunnen zich aanmelden tot 26 oktober via www.vuwestbetuwe.nl. De kosten van deelname zijn €10,00. Meer informatie: Volksuniversiteit West Betuwe, 0345-650310, info@vuwestbetuwe.nl.

De cursus is een initiatief van de Elisabethvrouwen Culemborg, in samenwerking met de Volksuniversiteit West Betuwe en de gemeente Culemborg.