• Leerlingen uit (t)vwo-1 hebben donderdagochtend gezamenlijk genoten van het ontbijt.

    KWC

Nieuwe schooljaar weer van start op het KWC

CULEMBORG Na een lange zomervakantie zijn de leerlingen en medewerkers van het KWC weer van start gegaan met een nieuw schooljaar.

De eerste week van het nieuwe schooljaar is voor iedereen weer even wennen. Het vroege opstaan, je boekentas vullen, naar school fietsen, lessen volgen en huiswerk meekrijgen en maken. Gelukkig zijn de KWC'ers snel gewend aan het schoolritme. Voor de brugklassers zal dit waarschijnlijk iets langer duren. Voor hen is alles nieuw en moeten ze hun plekje op school nog zien te vinden. Ervaring leert dat zij na een paar weken ook helemaal gesetteld zijn op hun nieuwe school en goed weten om te gaan met het reilen en zeilen van een middelbare scholier zijn.

De eerste week op het KWC is overigens geen week van langzaam opstarten. Zo hadden de brugklassers introductiedagen en de leerlingen van BSM-havo 5 een driedaagse naar de Ardennen.

Een hoogtepunt van deze eerste schoolweek was toch wel het bezoek van de nieuwe burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest. Samen met rector Joke Hengefeld sprak hij met leerlingen en deed hij informatie op over de werkwijze van het KWC. Een aantal leerlingen kreeg zelfs de kans een wat persoonlijker gesprek aan te gaan met de nieuwe burgemeester.

De start van het nieuwe schooljaar is pas een voorproefje van het hele schooljaar. Dit staat weer vol met interessante lessen, excursies, toetsen, uitwisselingen en vooral weer heel veel nieuwe ervaringen opdoen.