• Beatrice van der Poel

Nieuwe weekagenda De Fransche School

De Matchmaker - FILM AL

92 MIN € 9, 50 (CJP € 8,50)

DO 24, VR 25, ZA 26 20:00

De feelgoodfilm van dit voorjaar! Levensgenieter Chris reist als fotograaf de hele wereld over. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt en werk uitblijft, keert hij noodgedwongen terug naar zijn moeder Marja. Ondanks dat zij hem met open armen ontvangt, heeft Chris moeite om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats. Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht, waardoor hij hopelijk snel zijn koffers weer kan pakken; hij mag een promo video maken voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn vlotte single moeder?

Muziek & Wijnproeverij - Beatrice van der Poel

€30,00

ZO 27 14:30

Beatrice van der Poel zingt met een warme sensuele stem ontroerende liedjes vol melancholie. Haar teksten zijn lyrisch en recht voor z'n raap. Ze werd ooit de Nederlandse kruising tussen Nina Hagen en Bonnie Raitt genoemd. Haar muziek komt natuurlijk extra indringend binnen als je er toepasselijke en lekkere wijn bij proeft. Daar wordt tijdens deze voorstelling/proeverij natuurlijk voor gezorgd (door Klaas Drupsteen). Presentatie en interviews: Hijlco Span van het radioprogramma Volgspot (KRO-NCRV).

The Guernsey Literary Society - FILM 12+

123 MIN € 9,50 (CJP € 8,50)

WO 30 20:00

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde.

Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet's groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

NB: in tegenstelling tot de informatie op de maandladder draait deze film op woensdag 30 en niet op donderdag 31 maart.