• Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • KCB-voorzitter Rosita Setz

    Theo van Dam

Nieuwjaarsreceptie: Culemborg kijkt vooruit

CULEMBORG In 2018 vierde Culemborg 700 jaar stadsrechten. Een mijlpaal voor de stad, de bewoners en bestuurders. In 2019 wordt vooruitgekeken, naar de toekomst, naar wat voor een stad Culemborg over pakweg tien jaar zou willen zijn. In het onderzoek is de blik ook naar binnen gericht. Op zoek naar het Culemborgse DNA, dat moeten leiden naar de kernwaarden, -krachten en -kwaliteiten, die de stad richting kunnen geven voor langere termijn.

door Tanja Moody

Burgemeester Gerdo van Grootheest refereerde eraan tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari in De Gelderlandfabriek, georganiseerd door de KCB, de gemeente Culemborg en het Ondernemersfonds Culemborg. Het publiek: 180 ondernemers, maatschappelijke organisaties, bestuurders en raadsleden. KCB-voorzitter Rosita Setz is 'hoopvol' gestemd voor 2019. Ze ziet beweging in de vijf speerpunten van de KCB. Vooral omdat per maart een parkmanager wordt aangesteld. Ook de vier wethouders en diverse maatschappelijk organisaties werden gevraagd naar hun visie voor 2019.

BLAUWDRUK Binnen het thema 'Ambassadeurs van Culemborg' werd aan alle aanwezigen gevraagd voor welke plek (bv. gebouw, monument, groenstrook) iemand ambassadeur zou willen zijn. Een groene sticker op de grote blauwe kaart van Culemborg, waar je blij van wordt en een rode sticker waar je juist verdrietig van wordt of waarvoor je je schaamt. 'De Blauwe Kaart', gemaakt door De Vrijstad Drukker wordt in 2019 bij verschillende gelegenheden gebruikt in het kader van het onderzoek naar de identiteit van de stad Culemborg.