NVWC-lezing over landschappen en vogels van Arnhem en omstreken

CULEMBORG Tijdens de NVWC-lezing over de landschappen en vogels van Arnhem en omstreken op woensdag 16 januari vanaf 20.00 uur in clubshuis De Steenuil aan de Steenovenslaan 20 neemt natuurbeschermer, fotograaf en verteller Koos Dansen het publiek mee op een denkbeeldige fietstocht in en om zijn woonplaats Arnhem. Hier fotografeerde hij de afgelopen jaren zo'n 200 soorten vogels. Toegang tot de lezing is gratis.

Volgens Dansen kun je vrijwel overal in ons land binnen wandel- en fietsafstand van huis geweldig van vogels en natuur genieten. Des te meer natuurlijk naarmate de verscheidenheid aan biotopen en landschappen groter is, zoals op de overgang van de Veluwe en Betuwe. Arnhem is wat dit betreft rijkelijk bedeeld met bos, heide, landgoederen, rivier met uiterwaarden, de stad en een nieuw nat landschapspark met rietmoeras tussen Arnhem en Nijmegen. Zo komen vele soorten aan bod en in beeld als klapekster, grauwe klauwier, appelvink, visarend, boomvalk en tal van soorten steltlopers, eenden en rietvogels. Ook is er oog voor het geheel van landschappen, flora en andere fauna.

Koos Dansen was werkzaam bij Geldersch Landschap & Kasteelen. Nu is met pensioen en actief als vrijwilliger. Meer info op nvwc.nl.