• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Obs De Kaardebol geeft startsein 'Wij een school, zij een school'

CULEMBORG Alle kinderen van OBS De Kaardebol hebben donderdag om 11 uur flink herrie gemaakt op het speelveld naast hun school. Zo vroegen ze aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Voor hen is naar school gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Het Lilianefonds zorgt ervoor dat ze toch de kans krijgen om mee te doen.

Alle groepen van de school mochten om de beurt 10 seconden herrie maken. Het resultaat in decibellen werd gemeten. De resultaten lagen dicht bij elkaar, in de buurt van de 120 decibel. Groep 8A maakte het meeste herrie, wel 127 decibel. Deze groep met de grootste herrieschoppers heeft een oorkonde gekregen. Ook TV Gelderland maakte er opnames van.

Voor De Kaardebol is deze actie het startsein voor het sponsorproject 'Wij een school, zij een school'. binnenkort verhuist de school naar het nieuwe gebouw aan de Poelslaan. Het schoolmeubilair wordt dan geschonken aan een school in Tanzania. Om het vervoer daar naar toe te kunnen betalen zijn er de komende tijd meerdere acties om geld in te zamelen. Woensdag 16 maart is er een sponsorloop, vrijdag 8 april een braderie en reünie.