• De dag werd geopend met het doorknippen van een officieel lint door rector Joke Hengefeld.

    KWC

Officiële opening Dag van de Franse Taal op KWC

CULEMBORG Op donderdag 8 november werd op het KWC het vijfjarig bestaan van de Dag van de Franse Taal gevierd. De feestelijke opening hiervan, die landelijk op 600 scholen wordt gevierd, vond plaats op het KWC.

Het KWC is één van de 600 scholen die de Dag van de Franse Taal viert. Dat het KWC werd gekozen om de landelijke opening tijdens het vijfjarig bestaan te verzorgen, vond de school een hele eer. Rector Joke Hengefeld en de vakgroep Frans ontvingen voor deze opening vertegenwoordigers van de Canadese en Franse ambassades, EP Nuffic, Levende Talen, het Institut Français en de Table Ronde du Français.

De Dag van de Franse Taal die elk jaar plaatsvindt op de tweede donderdag in november is een initiatief van een aantal personen en organisaties die het belangrijk vinden dat leerlingen gestimuleerd worden om Frans te kiezen. Frans staat in de top 10 van de meest invloedrijke talen ter wereld. Niet omdat deze taal het meest gesproken wordt, maar omdat deze een grote invloed heeft op de wereldwijde handel en economie.

,,Vijf jaar geleden hebben we gekozen om deze dag met de derde klassers te vieren", vertelt docent Frans Monique Krutzen. ,,De leerlingen moeten in deze klas kiezen of zij het vak Frans meenemen naar de bovenbouw of niet. Om het grote belang van de Franse taal goed in de spotlights te zetten, hebben we veertien workshops opgezet met rugby en schermen tot aan handelsbetrekkingen, muziek, Franse natuurkundigen en het guillotinespel. Ook verzorgde Fransman Sylvain Lelarge een interactieve workshop en de Franse taalassistente Manon, van de Table Ronde du Français, gaf een workshop helemaal in het Frans."

Het was best een pittige uitdaging voor de vakgroep Frans om de workshops voor alle derde klassers te organiseren en hen te enthousiasmeren voor het vak. Door hard te werken hebben zij er op een actieve, uitdagende en leerzame manier een mooie en geslaagde dag van gemaakt. Chapeau!