• HACC

Oldtimerrit Culemborg 700 definitief afgelast

CULEMBORG De jaarlijkse Oldtimerdag van de HACC gaat dit jaar definitief niet door. Dat is de uitkomst van het gesprek met de gemeente Culemborg en het bestuur van de HACC op maandagavond.

In het kader van Culemborg700 was gepland om dit jaar een speciale extra grote editie te organiseren. Tijdens het overleg werd echter geconcludeerd dat de organisatie van een evenement van deze omvang (vanuit ieders perspectief) is onderschat. ,,De belangrijkste aandachtspunten zijn betere communicatie, verwachtingenmanagement en het tijdig uitspreken van standpunten naar elkaar", aldus de gemeente.

Uiteindelijk zijn de gemeente Culemborg en de HACC gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het door laten gaan van de Oldtimerdag op dit moment niet mogelijk is. ,,Dit betreuren we ten zeerste. Het geplande evenement van zo'n omvang is op korte termijn niet veilig te organiseren. Teruggaan in omvang is geen optie omdat dan niet voldaan kan worden aan eerder gewekte verwachtingen bij zowel de bezoekers als de deelnemers."

Het bestuur van de HACC en de gemeente vinden het zinvoller om de energie te steken in de volgende editie van de Oldtimerdag Culemborg en nu niet overhaast een surrogaat evenement te organiseren. Daarom vindt op korte termijn al een overleg plaats tussen de HACC en de gemeente om in 2019 een succesvolle Oldtimerdag te kunnen realiseren.