Omleiding N320 wegens reparatie aan ingestorte duiker

CULEMBORG Aankomend weekend vinden er werkzaamheden plaats op en rond de N320 van Culemborg richting de A2. Dit heeft te maken met een ingestorte duiker die met spoed vervangen moet worden. Dit maakt het noodzakelijk om het verkeer op de N320 richting de A2 en het verkeer op de Rietveldseweg en Daam van Dijkweg tussen vrijdagavond 20 mei (20 uur) en maandagochtend 23 mei (06.00 uur) om te leiden.

Een duiker is een ondergrondse overkluizing die bijvoorbeeld pers- en waterleidingen beschermt voor de zware belasting van bijvoorbeeld (vracht)verkeer. Op genoemde locatie heeft de overkluizing het begeven. Reparatiewerkzaamheden kunnen aanstaand weekend uitgevoerd worden mits het verkeer vanuit Culemborg richting de A2 wordt omgeleid.

De omleiding loopt via de Laan naar Parijsch, de N320 en de N833 Geldermalsen richting de A15. Gemotoriseerd verkeer kan vanaf daar zijn weg vervolgen. Door de omleiding is ook het kruispunt Wethouder Schoutenweg / De Hoevenseweg gedeeltelijk vrij van verkeer. Dit maakt het mogelijk voor aannemer Gebr. Van Kessel om ook hier alvast werkzaamheden uit te voeren. Het verkeer van de A2 richting Culemborg kan er - met een tijdelijke bypass - wel gewoon door.

De Rietveldseweg is bereikbaar via de rotonde Wethouder Schoutenweg en de Laan naar Parijsch of via de Stokvisweg. De Hoevenseweg is alleen bereikbaar via de Lange Aventuurseweg. Om- en aanwonenden van de af te sluiten wegen zijn geïnformeerd over de gevolgen voor hun bereikbaarheid.