Vwo-5/6 KWC naar AEX en Nederlandsche Bank

CULEMBORG Leerlingen uit vwo 5 en 6, die binnen hun profiel economie en/of maatschappij en organisatie volgen, brachten deze week een bezoek aan de AEX (de Beurs) en de Nederlandsche Bank.

Naast economie in de klas, vinden de docenten van deze vakken het ook belangrijk dat de leerlingen een gevoel krijgen van de praktijk en werkvloer. Economische organisaties als de AEX en de Nederlandsche Bank zijn dan natuurlijk heel interessant om een kijkje bij te gaan nemen. Al vroeg in de ochtend vertrokken de leerlingen en hun docenten richting Amsterdam voor een rondleiding bij beide organisaties.

De leerlingen startten met een educatieve tour door de AEX Experience, waar zij een kijkje kregen achter de schermen van de Amsterdamse Beurs en een blik konden werpen op de beursvloer. Na de lunchpauze vervolgden zij de dag bij de Nederlandsche Bank. Hier kregen de leerlingen een workshop en een interactieve rondleiding door het bezoekerscentrum. Voor de leerlingen was het een leerzame en gezellige dag.