• ROC Rivor

Wordt Jamilla Frenay uit Culemborg Landelijk Ambassadeur mbo 2019?

TIEL Na een pittige battle op het scherpst van de snede volgt maandag 18 november in Apeldoorn de ontknoping van Mbo'ers Pakken Aan. In dit online programma gaan 42 mbo-studenten de strijd aan voor de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Eén van die 42 studenten is Jamilla: wordt zij tijdens het spannende finalegala gekozen tot Landelijke Ambassadeur mbo 2019?

Jamilla Frenay uit Culemborg is genomineerd voor de titel Landelijke Ambassadeur 2019. Zij studeert Management Assistant aan ROC Rivor en blinkt uit vanwege haar sterke persoonlijkheid, positiviteit en haar passie en waardering voor het mbo.

Jamilla heeft in het afgelopen jaar de rol van ambassadeur vervuld door haar verhaal en ervaring met ROC Rivor te delen op verschillende evenementen en bijeenkomsten in de regio. ,,Door het ambassadeurschap bij ROC Rivor heb ik mij nog verder ontwikkeld, kansen gekregen en mensen ontmoet die mij hebben geïnspireerd. Als maandag een van de andere Ambassadeurs de titel wint, ben ik nog steeds heel trots dat ik deze rol heb mogen vervullen", aldus een enthousiaste Jamilla.

LIVE TE VOLGEN Het Ambassadeursgala mbo is een begrip. Tijdens dit jaarlijks terugkerende gala worden onder het toeziend oog van ruim 1200 gasten – ouders, familie, vrienden, collega's van de genomineerde studenten, onderwijsteams, leerbedrijven en stagebegeleiders - de boegbeelden van het Mega Belangrijk Onderwijs gekozen. Het Ambassadeursgala mbo vindt plaats in het Theater Orpheus in Apeldoorn en wordt door tv-presentator Jan Versteegh gepresenteerd. Het event is vanaf de start om 17:30 uur met een livestream te volgen via de website ditismbo.nl.

Aan het You tube-programma 'Mbo'ers pakken aan' doen dit jaar 42 studenten mee. In drie regioteams hebben ze de afgelopen maanden concrete vraagstukken van drie leerbedrijven aangepakt. Elk regioteam kent een winnaar. Deze drie winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Ambassadeursgala. Zij pitchen live voor een vakjury die bepaalt wie zich een jaar lang Landelijk Ambassadeur mbo mag noemen.

Op dit Ambassadeursgala in Apeldoorn worden, naast de Landelijke Ambassadeur (MBO Raad) awards uitgereikt voor het beste onderwijsteam (BVMBO en AOb) , het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider (SBB). Ook is er de Berg-award, de prijs van Skills Netherlands voor jong vakmanschap in het mbo.