• Waking Skies

    Waking Skies

OnStage nieuwe poppodiumavond in de Gelderlandfabriek

CULEMBORG Op 26 november om 21.00 trappen de bands Waking Skies en Luba The Baroness de eerste OnStage-avond af in de zaal van de Gelderlandfabriek. Een nieuw concept waarbij maandelijks verschillende bands zullen optreden met elke keer een nieuwe thema. Het thema van deze eerste OnStage-editie is "Young".

De band Waking Skies is geen onbekende voor de Gelderlandfabriek. Voor hun nieuwe single "Astronauts" namen zij een opvallende one-shot dansvideo op waarbij de Gelderlandfabriek in de spotlights stond als decor. Waking Skies uit Utrecht speelt frisse, stevige poprock nummers met zangeres Ysja als eigenzinnige blikvanger. Ysja van Leeuwen (zang), Tom van Hemert (gitaar), Bram Schrijver (basgitaar) en Martijn Soeterbroek (drums) leerden elkaar kennen in de nachtelijke radioshow van 3FM-DJ Frank van der Lende. Als "De Band van Van der Lende" vormen ze een jaar lang zijn vaste 'huisband'. Na Franks verhuizing naar de radiomiddag, besluit het viertal zelfstandig door te gaan. In september 2015 wordt de bandnaam veranderd in Waking Skies.

Luba The Baronness bestaat uit vijf studenten van de Herman Brood Academie en de Fontys Rock Academie. Vanaf het moment dat zangeres Joan haar eerste noten inzet, neemt ze je mee op een reis vol bijzondere persoonlijke verhalen. Ze vertelt met haar stem, ze raakt met haar klank en ze straalt met haar elegante appearance. Ze is een oude ziel in deze moderne wereld. Een jonge vrouw geïnspireerd door artiesten als onder andere Shirley Bassey en The Doors. De band ontving eerder lovende recensies waarbij zelfs gezegd werd dat Lady Gaga en Ke$ha jaloers zouden worden op haar muziek.

Tickets voor de On Stage-avond zijn €7,50 in de voorverkoop en €8,00 aan de kassa. Reserveren kan via: www.degelderlandfabriek.nl