• Mezzosopraan Judith van den Dool

    Eigen foto

Onthulling muurgedicht met muziek op Varkensmarkt

CULEMBORG Zondag 26 februari 16.00 uur is het weer zo ver: aan de noordwand van de Varkensmarkt onthult de Roos van Culemborg het maandelijkse muurgedicht.

Steeds meer mensen vinden de weg naar dit opmerkelijke evenement. Judith van den Dool, bekend in muziekkringen in Culemborg en wijde omgeving, verricht de officiële handeling. Niet zo vreemd: het gedicht gaat over 'zingen'. Aansluitend treedt dochter Judith van den Dool (jr.) op in Andries (de Graanschuur) met prachtige liederen van Brahms, Mozart en Rossini. De in Culemborg geboren mezzosopraan studeert in juni af als Master of Music af aan het Utrechtse Conservatorium bij de bekende pedagoge Henny Diemer. Een voorproefje van dat eindexamen dus in eigen plaats. Ineke Geleijns begeleidt haar, zoals zij dat ook doet bij zangers van de Nationale Opera en het Concertgebouw. En ze dirigeert (ook Culemborgse) koren. Haar bijdrage voor deze middag: Lieder ohne Worte van Mozart. Korte intermezzo's: bestaande poëzie en een nieuw gedicht (Erik Jansen) bij het thema 'zingen'.

Onthulling muurgedicht zondag 26 februari 16.00 uur, programma: 16.00 - 17.00 uur. Andries (Graanschuur): Buitenmolenstraat 7, toegang gratis, hoed gaat rond.