• ccarkinderboer.jpg
    Kinderboerderij Weihusen 63

    Janus Visser

Oogstfeest op kinderboerderij De Heuvel

CULEMBORG Het jaarlijkse oogfeest dat Steunpunt Natuur- en Milieueducatie (NME) op kinderboerderij De Heuvel organiseert, is op zondag 25 september, van 13.30 tot 16.30 uur.

De kinderen oogsten de groenten in de natuurtuin en kunnen daar lekkere hapjes van maken. Ze kunnen appels rapen in de boomgaard van de familie Snoek aan de Weithusen. BSO Beestenbende, die op de kinderboerderij haar plek heeft, verzorgt met de elektrische bolderkar het vervoer naar de boomgaard. Van de appels kan op de kinderboerderij appelsap gemaakt worden met de professionele appelpers van fruitbedrijf De Hoenderik uit Tricht. De kinderen kunnen graan malen op een molensteen en op vuur een eigen broodje bakken. Daarnaast kunnen ze een koe melken, appels en peren zoeken, de kaboutervragen oplossen en kunnen ze onder meer met zaden een kunstwerk maken.

Wie het leuk vindt om mee te helpen tijdens de Heuvelactiviteiten, mee te denken in de projectgroep die de activiteiten voorbereidt of liever de handen uit de mouwen wil steken in de natuurtuin is meer dan welkom als nieuwe vrijwilliger. Kom een kijkje nemen op 25 september of neem contact op met de coördinator van het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie, Pauline Hoevenaars: p.hoevenaars@culemborg.nl.