• Huub van Beurden

Ook jubileum voor Mannenkoor

CULEMBORG Voor het Culemborgs Mannenkoor is 2018 een dubbel feestjaar. Het koor bestaat 90 jaar in het jaar dat Culemborg 700 jaar stadsrechten viert. Genoeg reden om groot uit te pakken met een jubileumconcert op 24 februari. De 37 leden hebben veel zin om er een extra feestje van te maken.

,,Ons repertoire bestaat uit heel veel verschillende stijlen", vertelt voorzitter Marcel Reijnen enthousiast. ,,Klassiek, opera maar ook popnummers. Speciaal voor het jubileumconcert wordt zelfs een medley gemaakt van twee oudere Culemborgse muziekstukken en het nieuwe 'Culemborg Dat Klopt!'.  En er zijn drie solisten uitgenodigd voor het jubileumconcert: Richard Prada, Pearlmira Vincent en Mylou Mazali. Het wordt echt een mooie avond."

HELE REGIO Het Culemborgs Mannenkoor heeft aan belangstelling geen gebrek. Van de 37 leden zijn er zeven het afgelopen jaar lid geworden. De leeftijd varieert van 24 tot 85 jaar. ,,De leden komen uit de hele regio. Iedereen is welkom bij ons", aldus Rudy Jansen. "Ik houd van zingen, maar in mijn studententijd kwam het er niet van. Na mijn militaire diensttijd ben ik een keer meegegaan naar het koor waar mijn vader lid van was. Dat was 23 jaar geleden. Ik ben een tijdje voorzitter geweest, maar heb dat stokje overgedragen aan Marcel."

Marcel woont 15 jaar in Culemborg. ,,Ik ben altijd gek op muziek geweest en heb bij verschillende koren gezongen in andere steden. Toen ik iets meer tijd kreeg, leek het me leuk om weer te gaan zingen. Via Rudy kwam ik bij het Culemborgs Mannenkoor terecht. Je treft hier een goede sfeer aan en de leden hebben een enorme drive om te zingen. Bovendien zijn ze leergierig. Ze willen graag iets goeds neerzetten. Daarin worden ze geleid door de zeer gedreven dirigent Bas Kuijlenburg."

JUBILEUMCONCERT Het jubileumconcert wordt gehouden op 24 februari in de Grote of Barbarakerk, Kerkstraat 2, Culemborg. Aanvang 20.00 uur. Kaarten voor het jubileumconcert zijn verkrijgbaar bij Primera (Markt) en Slijterij van Rooij (Chopinplein) of te bestellen per e-mail: reservering@culemborgsmannenkoor.nl Kaarten kosten €12,50 euro per stuk.