• Van 5 t/m 15 oktober staat de Kinderboekenweek centraal in de bieb

    nvt

Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek

CULEMBORG Tijd om opa's en oma's in het zonnetje te zetten tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober. Het motto is dit jaar 'Voor altijd jong!' In de Kinderboekenweek houdt Bibliotheek Rivierenland leuke activiteiten voor kinderen en hun grootouders. Vaders en moeders zijn ook welkom.

Het motto 'Voor altijd jong' leent zich uitstekend voor om gezellige activiteiten voor kinderen samen met hun opa's en oma's in de bieb. Die zijn er dan ook volop tijdens de Kinderboekenweek. Op 6 oktober worden opa's en oma's in de Bibliotheken van Culemborg, Dodewaard, Druten, Geldermalsen en Tiel getrakteerd op de gratis workshop 'Lekker lezen met je kleinkind' Dezelfde workshop wordt op 11 oktober in Kerkdriel gegeven. Lees-/mediacoaches brengen opa en oma alle tips en tricks bij van het interactief voorlezen. Tijdens de BoekStart Mamacafé's op 13 oktober in Tiel en 14 oktober in Culemborg, kunnen bezoekers genieten van dezelfde workshop.

Kinderboekenbal

Met opa naar de Bingo, met oma een gezelschapsspel spelen of samen een theekopje maken? Samen een echte schrijver of illustrator ontmoeten en vragen stellen? Samen toeschouwer zijn van een voorstelling of samen meespelen in een theaterstuk? Het is allemaal mogelijk op het Kinderboekenbal, zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Die dag sluiten Bibliotheek Rivierenland en Boekhandel Tomey Verstegen samen de Kinderboekenweek feestelijk af. Voor deze geweldige dag zijn er kaartjes te koop bij boekhandel Tomey en Verstegen en in Bibliotheek Rivierenland. Belangstellenden kunnen ook voorverkoopkaartje reserveren via kinderboekenbal.culemborg@gmail.com. Vooraf een kaartje kopen voor € 5,00 loont de moeite. Aan de deur kosten de kaartjes € 7,50.

Online spel

De Kinderboekenweek is bij uitstek hét moment om kinderen te stimuleren meer te lezen en om ook de niet zo fanatieke lezers te prikkelen is er 'Codewoord'. Een digitaal spel op de website van Bibliotheek Rivierenland voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Een leuke manier om boeken te leren kennen. Codewoord staat in het teken van het thema 'Voor altijd jong' en de kennis van de kinderen op dit thema wordt op de proef gesteld. Tijdens het spel krijgen kinderen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Als ze hiermee het codewoord na afloop hebben gekraakt, maken ze kans op een prijs.

Voor kinderen is het lidmaatschap van de bibliotheek tot 18 jaar gratis. Wie onder de 18 is en lid wordt in de Kinderboekenweek hoeft het eenmalige inschrijfgeld à €3,50 niet te betalen.