Open dag hulpdiensten Culemborg

CULEMBORG De regionale ambulancevoorziening, brandweer, gemeente, politie en reddingsbrigade houden een open dag in Culemborg op zaterdag 14 mei. Men is dan tussen 11.00 - 15.00 uur van harte welkom bij de Triosingel 34 in Culemborg.

Er zijn veel activiteiten, zoals samen met de jeugdbrandweer water spuiten, mee omhoog gaan in een hoogwerker, een kijkje nemen bij de voertuigen van de regionale ambulancevoorziening, brandweer, gemeente, politie en reddingsbrigade.

Verder laat de gemeente zien hoe een rioolinspectiecamera werkt, kan men een potje blaasvoetbal met bladblazer meespelen bij de gemeente en meevaren met de reddingsbrigade in de gracht. Ook is te zien hoe het eraan toegaat in een bijenkorf en wat de eikenprocessierups nu precies is. Bij de stand van de kinderboerderij kunnen kinderen als een echte boer(in) een koe melken. Speelgoedwinkel U-toys is aanwezig met diverse schaalmodellen van hulpverleningsvoertuigen en als klap op de vuurpijl is LEGO incidentenCity aanwezig en kan men een mooie prijs van LEGO winnen.

Brandweer zoekt medewerkers

Brandweer Culemborg is op zoek naar medewerkers die de brandweer willen versterken. ,,Bent u tussen de 18 en 40 jaar oud, gezond, sportief en woont u in Culemborg? Dan bent u wellicht de persoon die wij zoeken. Heeft u belangstelling? Kom langs en laat u informeren tijdens de open dag op 14 mei 2016. U kunt uw interesse ook al kenbaar maken aan Klaas den Haan, groepschef van de brandweerpost Culemborg, via e-mail: klaas.den.haan@vrgz.nl.

Deze dag komt tot stand dankzij de medewerking van diverse hulpdiensten en de gemeente Culemborg.