• De werkers in de cooperatie.

    Kees de Winter

Open middag Coöperatie van Makers met kunst en muziek

CULEMBORG Aan de Beesdseweg 1c, in een stoer fabriekspand dat ooit deel uitmaakte van de roemruchte meubelfabriek van Van Gaasbeek, is sinds korte tijd een coöperatie gehuisvest. Een coöperatie, niet van praters maar van Makers. Er wordt van alles gefabriceerd aan de zuidkant van Culemborg.

Marcel Brands zit hoog verheven in de ruimte. Hij heeft een architectuurachtergrond en ontwerpt kasten, trappen en keukens en noemt dat indelen van de ruimte. Arjan van Eeden is specialist in maatwerk voor binnen en buiten in hout, metaal, kunststof of glas in het grensgebied van kunst en ontwerpen. René Groenewold is meubelmaker en restaurateur maar is ook heel goed in het begeleiden van scholieren, stagiaires en cliënten uit de zorg. Norine Maniran tenslotte doet de coördinatie van de coöperatie en is tegelijk docent en runt de dagbesteding. Kunst en educatie zijn haar specialiteiten. Die samenwerking heeft geleid tot de inrichting van een prachtig gebouw dat bruist van energie en mooie plannen. Nu, na een jaar, is het aardig op orde.

De Coöperatie van Makers in samenwerking met de Roos van Culemborg nodigt alle Culemborgers en andere belangstellenden uit om te komen kijken wat er aan de Beesdseweg gebeurt op zondag 21 oktober. Om 13.00 uur zijn er de kleine broodjes van Peter en koffie en thee. Dan begint ook de rondleiding. Iedereen is deze zondag aan het werk en bezoekers kunnen ook van alles uitproberen.

Gastmakers zijn er ook: Culemborgse kunstenaars met een pop-up expositie, alleen deze middag, ieder één werk. 14.00 uur een optreden van Utrecht Jazz Music (gitaristen Ivo en Floris) in de stijl van Django Reinhardt en om 15.00 uur stevig rock van Stadtholder. Jaap is van de zang, Ron van de drum, Guido bespeelt de bas en René de gitaar. 17.00 uur is De open middag afgelopen.

De Coöperatie van Makers, Beesdseweg 1c, 13.00 – 17.00 uur, toegang vrij.