Open Monumentendag in Gelderlandfabriek met muziek, dans en poëzie

CULEMBORG Ook de Gelderlandfabriek in Culemborg viert 8 september Open Monumentendag. In de middag is er een lezing, de avond wordt gevuld met poëzie, dans en muziek.

Voor de Gelderlandfabriek is Open Monumentendag extra feestelijk. De locomotiefloods, het oudste deel van het complex, werd in 1868 tegelijk met de spoorbrug gebouwd en bestaat dus 150 jaar. Onder de titel De Overspanning wordt in 2018 in drie etappes uitvoerig stilgestaan bij anderhalve eeuw treinhistorie. Na een bruggenbouwwedstrijd voor scholieren en de expositie Het stalen wonder aan de Lek', volgt zaterdag 8 september het laatste deel.

 

Om 14.30 uur is naar aanleiding van de expositie een lezing en rondleiding door professor Leo Wagemans. In de avond wordt De Overspanning feestelijk afgesloten met de vier stadsdichters van Culemborg, bewegingstheater MAN II CO en een speciale uitvoering van Canto Ostinato door meesterpianist Jeroen van Veen. Het middagprogramma is gratis toegankelijk, de entree s avonds bedraagt 15 euro. Meer info en kaarten via www.degelderlandfabriek.nl.