Openbare (hulp)diensten houden open dag

CULEMBORG Ambulance, brandweer, gemeentewerken, politie en de reddingsbrigade houden samen een open dag op zaterdag 9 mei 2015, van 11.00 uur tot 15.00 uur bij de Triosingel 34 in Culemborg. De opbrengst van de catering gaat naar Energy4All .

[Een overzicht van de vele activiteiten tijdens deze open dag:

Kinderen mogen spuiten met water en de jeugdbrandweer geeft demonstraties. In de tent met rook kan men ervaren wat men wel ziet in de rook en vooral wat niet.

Men kan een tripje naar boven in de hoogwerker maken, een kijkje nemen in de brandweervoertuigen en de verschillende politievoertuigen bekijken.

Er zijn diverse voertuigen van de gemeente te bezichtigen,alsmede de voer- en vaartuigen van de reddingsbrigade. Ook kan men meevaren met met de reddingsbrigade of een kijkje nemen in de ambulance. Daarnaast is er een informatiestand en ook een voertuig van de AVRI en heeft brandweerwinkel.nl een stand.

Omdat het Nationale Molendag is zijn de twee molens in Culemborg te bezichtigen. Er rijdt tussen 11.00 uur en 15.00 uur een brandweerauto vanaf de Triosingel naar de Molen de Hoop, Het Jach 3 en naar de molen Johanna, Prijsseweg 2

De brandweer is overigens op zoek naar medewerkers die de brandweer willen versterken. Wie tussen de 18 en 40 jaar oud, gezond en sportief is en in Culemborg woont, komt in aanmerking. Wie belangstelling heeft, kan zich laten informeren tijdens de open dag.