• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Opening fase één Hart van Voorkoop

CULEMBORG Zondagochtend 14 oktober is het beweeg- en speelterrein in wijk Voorkoop feestelijk geopend.
Jeugdburgemeester Ruben van Doorn en wethouder Joost Reus gaven de aftrap door het klimtoestel in te klauteren om het vlaggetjeslint door te knippen.
De belangstelling was groot, zeker 35 kinderen en evenveel ouders deden daarna enthousiast mee aan de warming up en workshop die door Fabian Pasman werd gegeven. Hierna klommen alle kinderen het klimtoestel in om met zijn allen bellen te blazen.
Er werd ook getekend en geknutseld en men mocht een passende naam voor het terrein verzinnen. Nu wordt het nog steeds de Kaardebol genoemd, maar de school van die naam is al jaren verplaatst.
Ook mocht men meedenken over de verdere inrichting van het terrein, "want men is nog niet klaar", vertelde een lid van de bewonerscommissie.  ,,We hebben subsidie gekregen van het Oranjefonds, hiermee gaan we de klimberg met waterpomp realiseren en de jeu de boulebaan aanleggen. Ook Kleurrijk Wonen levert een bijdrage in de vorm van gereedschap om het terrein te onderhouden."
Én men verwacht ook nog subsidie van de Provincie Gelderland en daarmee kunnen ze ook de terreinen Vrijstadhal en Koning Willem Alexander gaan ontwikkelen. De bewonerscommissie van, inmiddels, "Stichting Hart van Voorkoop" is apetrots op wat de bewoners hier hebben neergezet en popelt om de terreinen verder te ontwikkelen.