• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Opening Leerhuis

CULEMBORG In wijkcentrum de Salaamander vond de opening plaats van het Leerhuis. Vanaf nu kunnen inwoners van Culemborg die willen werken aan basisvaardigheden op het gebied van taal, rondkomen, gezondheid, opvoeding, digitale vaardigheden en (vrijwilligers)werk terecht in het Leerhuis.

Wethouder Fouad Sidali hield tijdens de opening een toespraak over het belang van maatwerk en het krijgen van de mogelijkheid om te werken aan basisvaardigheden. Ook konden bezoekers genieten van een lunch en kennismaken met de activiteiten van het Leerhuis en de samenwerkingspartners.

Met een nieuwe visie, een mooi logo, frisse kleuren op de muur en nieuwe activiteiten op het programma zijn sinds januari al diverse successen geboekt. Elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur is er een taalhuisspreekuur waar bewoners in samenwerking met het ROC Rivor gericht advies kunnen krijgen over welk taalaanbod het best bij hen past. Er zijn twee groepen Klik & Tik gestart in samenwerking met de bibliotheek waarin deelnemers leren werken met de computer. Een groep vrouwen is begeleid in het maken van een 'Stap in Vrijwilligerswerk', zij zijn na een training gekoppeld aan een maatje en gaan nu samen op zoek naar een plek die bij hen past. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mooie dingen die tot nu toe al ontstaan zijn.

Voor meer informatie over het Leerhuis kan men terecht op de website www.leerhuisculemborg.nl, ook kan men bellen naar 0345-778135, mailen naar info@leerhuisculemborg.nl of binnenlopen in de Salaamander.