Openingsactie de Gelderlandfabriek: win je eigen festival

Hoewel de laatste fase van de verbouwing deze week in gaat, blikt de Gelderlandfabriek in Culemborg ook alvast vooruit naar de opening. De grote evenementenzaal en de gerenoveerde locomotiefloods - het nieuwe restaurant - lenen zich vanaf begin maart 2016 voor de meest uiteenlopende evenementen. De Gelderlandfabriek roept met een openingsactie het publiek op om ideeën in te sturen. Het meest originele festival-idee wordt op 28 mei 2016 uitgevoerd.

Op 4 maart 2016 wordt de fabriek officieel heropend; het grote publieksfeest staat gepland voor het weekend van 28 mei 2016. Die dag wordt het winnende festival georganiseerd, waarvoor de inzender twintig vip-kaarten krijgt voor familie en vrienden. Ook publiek kan vanaf april kaarten reserveren voor dit nog onbekende festival. Mark van Dooren, evenementencoördinator van de Gelderlandfabriek: "Met deze actie laten we zien wat de Gelderlandfabriek straks is: dé plek om creatieve, originele ideeën daadwerkelijk uit te voeren. De fabriekers kunnen helpen met de invulling van een evenement, van decorontwerp tot de inrichting van een expositie of de aankleding van een filmmarathon of culinaire proeverij. We zijn erg benieuwd naar de ideeën!"

Tot 1 maart 2016 kunnen ideeën voor een festival worden ingestuurd via www.degelderlandfabriek.nl/festival. Een jury van ontwerpers, theatermakers, kunstenaars en fotografen zal zich buigen over de inzendingen en de uiteindelijke winnaar kiezen.

OVER DE GELDERLANDFABRIEK] Ruim tien jaar geleden vertrok meubelmerk Gelderland naar een andere locatie in Culemborg. De fabriek werd na een jaar leegstand een thuisbasis van en voor creatieve zelfstandigen. Zij maakten plannen voor de herbestemming, en met hulp van onder meer de provincie Gelderland, lokale investeerders en het publiek lukte het om in 2015 de eerste fase van de renovatie te realiseren. In de oude locomotiefloods in het pand opent in maart 2016 een nieuw restaurant met een houtgestookte pizzaoven, de voormalige machinehal wordt een evenementenzaal, er worden flexplekken gerealiseerd voor zzp'ers en de bestaande ateliers en werkplaatsen van de huidige fabriekers worden opgeknapt.

de Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg, www.degelderlandfabriek.nl