Opnieuw Gezonde Schoolkantine Schaal voor KWC

CULEMBORG Het KWC heeft ook voor 2016 de Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum dik verdiend. Met de Schaal kan het KWC laten zien dat de schoolkantine een gezond aanbod heeft.

Daarmee komt het KWC tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Een gezond aanbod in schoolkantines is erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren.

Een gezond aanbod in schoolkantines is erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren.

Het KWC heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van praktische tips van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum heeft een programma genaamd De Gezonde Schoolkantine, een langlopend project om kantines op vo- en mbo-scholen gezonder te maken. Het uitgangsidee is dat er meer gezonde producten te krijgen moeten zijn, terwijl leerlingen hun keuzevrijheid behouden.

Om de schaal te bemachtigen, moet minstens 75 procent van het aanbod uit basisproducten bestaan. Op het KWC bestaat dit aanbod uit 85 procent. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Info: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine