• OtherWise

OtherWise gaat "ChristmasWise" in de Gelderlandfabriek

CULEMBORG Voor het eerst in 25 jaar organiseert vrouwenkoor OtherWise uit Culemborg haar éigen kerstconcert: "OtherWise ChristmasWise".

Na het feestelijke gezamenlijk jubileumconcert in 2015 hebben Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en vrouwenkoor OtherWise besloten ieder hun eigen weg te gaan. Dat gaf het vrouwenkoor de ruimte een kerstconcert naar eigen invulling te organiseren. Dankzij subsidie van het Cultuurfonds Culemborg kan OtherWise nu een mooi programma presenteren.

Het kerstconcert van OtherWise vindt plaats op zondag 18 december volgens een geheel nieuw concept, zowel wat betreft locatie als de vorm en inhoud van het programma. De Gelderlandfabriek, gelegen naast het NS-station in Culemborg, vormt het sfeervolle en eigentijdse decor voor het gevariëerde aanbod waarbij voor iedereen wat te genieten valt. OtherWise heeft voor deze gelegenheid haar muzikalevrienden uitgenodigd. De Culemborgse zangeres Judith Jobse zingt net als in juni van dit jaar in de Muziektent samen met OtherWise en vanuit haar rol als zanglerares bij Kunst Educatie Culemborg (KEC) neemt zij vier van haar leerlingen mee om hun zangtalent te laten horen.

Vanuit het KEC treden ook de "Major KECX" op. Dit is de talentvolle vocal group onder leiding van Nynke Grondman - v.d. Kooi. Jos Rodermans, sinds jaar en dag muzikaal begeleider van OtherWise tijdens de kerstconcerten, zal deze keer naast begeleiding van het koor op de piano ook solo enkele muziekstukken uitvoeren.

Roedie Robeer is al decennia lang vaste dirigent van OtherWise. Ook dit jaar zorgt hij weer voor de juiste directie van het door hem gearrangeerde repertoire.

OtherWise slaat een nieuwe weg in: OtherWise gaat "ChristmasWise".

In de vroege middag vindt een besloten theeconcert plaats voor betrokkenen bij het Seniorencollectief Culemborg en via het waarderingsaanbod van het VIP in Culemborg. Toegang hiervoor is alleen mogelijk via het verkrijgen van kaarten zoals door beide organisaties in hun communicatie is aangegeven.

Om 15.45 uur start het hoofdconcert. Dit concert is bedoeld voor alle inwoners van Culemborg. De deur van De Gelderlandfabriek opent om 15.15 uur en de toegangsprijs bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie/thee met wat lekkers in de pauze en een drankje na afloop. Voor dit concert kunt u nog kaarten bestellen. Tevens bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van een speciaal Una Volta buffetarrangement. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het e-mailadres van het koor.

Om een kaart te bestellen, moet vóór 11 december een e-mail worden gestuurd aan info@vrouwenkoorotherwise.nl onder vermelding van het aantal kaarten dat men wilt bestellen en naam en telefoonnummer. Men ontvangt van dan een bevestiging plus de wijze van betaling.