• Pixabay.com

Ouderen met kleine beurs kunnen 120 euro krijgen

CULEMBORG Om de sociale participatie van ouderen met een kleine beurs te bevorderen, heeft de gemeente de Doe Mee(r) regeling. De uitvoering van de Doe mee(r) regeling is ook in 2018 in handen van ElkWelzijn en partners. Voor de regeling is in totaal 18.500 euro beschikbaar voor 2018. In dit bedrag zijn ook het tijdelijke budget van het rijk voor armoedebestrijding onder ouderen opgenomen. De gemeente en ElkWelzijn hopen in 2018 hiermee meer ouderen met een kleine beurs te kunnen helpen.

Het beschikbare bedrag per individu is maximaal 120 euro in 2018. Aanvragen kan gedurende het jaar. Nieuw dit jaar is dat pas vanaf 1 maart wordt uitbetaald.

Voor het totale budget geldt op=op. Aanvragen die niet meer gehonoreerd kunnen worden, komen wel als eerste in aanmerking voor het volgende kalenderjaar.

Naast activiteiten buitenshuis, in (georganiseerd) gezelschap van anderen, of een zelfstandige, meer individuele, activiteit kan de regeling ook gebruikt worden voor kosten die verbonden zijn aan telefonie, internet of televisie. Daarnaast kan de regeling ook gebruikt worden voor maaltijden of een kopje koffie of thee buiten de deur. Het bedrag wordt in overleg met de aanvrager beschikbaar gesteld op een passende wijze.

Voor meer informatie: ElkWelzijn, Meerlaan 22, Culemborg, 0345-515227.