• Het KWC op uitwisseling in China.

    KWC

China uitwisseling opnieuw een groot succes

CULEMBORG Nadat afgelopen juni leerlingen van het KWC een bezoek kregen van leerlingen van hun Chinese partnerschool, was het dit keer de beurt aan KWC om naar China te gaan.

De jaarlijkse uitwisseling met de Tianjin Highschool in China stond dit jaar in het teken van het 70-jarig bestaan van de volksrepubliek China. De viering hiervan, die op 1 oktober plaatsvond, zorgde er niet alleen voor dat de hoofdstad Beijing extra versierd was, maar ook extra beveiligd. Voor de leerlingen, die zoveel controle in ons kleine kikkerlandje niet gewend zijn, was dit even wennen.

De leerlingen van het KWC verbleven de eerste paar dagen van hun Chinese avontuur bij gastgezinnen in Tianjin en volgden lessen aan de Tianjin Highschool. Hierna was het tijd om te genieten van de geschiedenis en cultuur van de hoofdstad. Een (letterlijk) hoogtepunt hiervan was de Chinese Muur. Omdat zij zoiets indrukwekkends niet dagelijks zien, namen ze hier uitgebreid de tijd voor.

Na een terugreis van tien uur kwamen de leerlingen met een fantastische ervaring en vele verhalen aan op Schiphol. Dit jaar waren er voor het eerst leerlingen van vmbo-basis/kader mee naar China. Zij hebben alvast de toon gezet voor de leerlingen van vmbo-basis/kader die zich aanmelden voor de volgende Chinareis. De voorbereidingen daarvoor zijn in ieder geval alweer begonnen.

Het KWC hoopt de vriendschap met hun partnerschool in Tianjin nog lang te mogen onderhouden, zodat nog veel meer leerlingen kunnen genieten van deze prachtige reis.