Culemborg doet mee aan Week de Veiligheid

CULEMBORG Ben jij voorbereid op criminaliteit? Die vraag staat centraal tijdens de Week van de Veiligheid van 7 tot 13 oktober. Om hier aandacht voor te vragen staan gemeente, politie en brandweer dinsdag 8 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur met een kraam op de Culemborgse weekmarkt. De medewerkers van de drie organisaties willen graag in gesprek met inwoners over veiligheid in onze stad.

Burgemeester Gerdo van Grootheest: ,,Wij werken samen met verschillende partners aan een veilige stad. We vinden het erg belangrijk ook onze inwoners te informeren over hoe zij onveilige situaties kunnen herkennen en wat zij in die gevallen kunnen doen. Zo werken we samen aan een veilig Culemborg."

Inwoners kunnen bij de kraam informatie krijgen over wat ze zelf kunnen doen aan bijvoorbeeld brandveiligheid of inbraakpreventie of hoe ze kunnen handelen als ze een onveilige situatie zien. Ook zijn er xtc-geurkaarten en hennep-geurkaarten beschikbaar, die inwoners kunnen helpen xtc-labs en dumpingen of wietkwekerijen te herkennen. Verder willen de organisaties met inwoners in gesprek over welke veiligheidsproblemen en oplossingen zij zien. Dat gebeurt aan de hand van een grote plattegrond.

Van 7 tot 13 oktober is de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren in het hele land ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Voor een actueel en volledig overzicht van de activiteiten ga je naar deweekvandeveiligheid.nl

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, MKB-Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland, VNO-NCW en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.