• Theo van Dam

Jan en Attie Nijenhuis 60 jaar getrouwd

CULEMBORG Feest in de Tollenstraat! Maandag 19 augustus waren Jan en Attie Nijenhuis 60 jaar getrouwd. En volgens dochter Frederike ,,nog even verliefd als in 1959".

Jan Nijenhuis woont nog steeds in het huis waar hij ook geboren is. Hij nam later de schoenwinkel van zijn vader over. Verder was hij 60 jaar lid van en actief bij de vrijwillige brandweer. Hij beleefde veel plezier aan zijn hobby's: het verzamelen van munten en brandweerautootjes, waarvan een flink aantal in de etalage staat.

Attie Nijenhuis, dochter van dominee De Vor, was onderwijzeres op de Prins Bernhardschool. Ook zij had een verzameling, namelijk olifantjes. Helaas is zij afgelopen februari gevallen en na haar heupbreuk is het niet meer mogelijk thuis te wonen. ,,Hartverscheurend en triest als je na 60 jaar zo bruut uit elkaar gerukt wordt aldus dochter Frederike. ,,Het zijn echter bikkels en ze klagen of zeuren nooit. Iedere week probeer ik mijn moeder vanuit het Beatrix naar mijn vader te brengen zodat ze als een stel verliefde pubers even bij elkaar kunnen knetteren. Ze houden zoveel van elkaar, daar kan menigeen wat van leren."

Het diamanten paar heeft twee dochters, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.