• Initiatiefnemer René van Rixel en deelnemer John Groeneveld enthousiast aan de slag

    Aline Soerdjpal
  • Aline Soerdjpal

Succesvolle ICT-dagbesteding Icarus zoekt begeleiders

CULEMBORG Een uitdagende en leerzame plek waar jongvolwassenen met een beperking hun ICT-talent kunnen ontwikkelen. Dat is het Project Icarus waar je 'zonder vleugels kan leren vliegen'. Opgezet in 2017 is Icarus nu al zo'n succes -ook met echte opdrachten- dat het vaker open wil zijn. Daarom is een nieuwe betaalde medewerker voor 2 tot 4 dagen, met vooral IT-kennis en plezier om deze over te brengen, meer dan welkom.

Simon Dijk

Enthousiast vertelt initiatiefnemer René van Rixel over Icarus, dat hij samen met zijn zussen Angelique en Esther startte. Uniek in Nederland, want vooral voor mensen met een lichamelijke beperking was zoiets er vrijwel niet. Nu kunnen jongvolwassenen samen werken aan hun toekomst, sociale contacten en zelfstandigheid.

René: ,,Het gaat heel goed met Project Icarus, zo goed dat we willen uitbreiden. Er zijn nu in totaal zestien deelnemers met nog aanmeldingen in de wacht. We zijn nu open op dinsdag, woensdag en donderdag en hopen meer dagen open te kunnen gaan. Het belangrijkst is dat de nieuwe medewerker kennis heeft van IT en het vooral ook heel leuk vindt om met computers te werken. Bij Icarus zijn we bezig met het maken van websites, leren programmeren, gamedesign, systeem- en netwerkbeheer en nog veel meer uitdagende onderwerpen. Ervaring in de zorg of begeleiding is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk."

VRIJWILLIGERS René heeft nog een wens: ,,We zoeken vrijwilligers voor zowel Culemborg als onze vestiging Zeist. Dat kan een dag per week, maar een paar uurtjes is ook al heel fijn. Bijvoorbeeld in het helpen typen voor deelnemers die vanwege hun beperking zelf lastig kunnen typen, of helpen bij IT-vragen. Affiniteit met IT is fijn."

Icarus bestaat uit twee kantoorruimtes in Culemborg en Zeist met snel internet. Goed bereikbaar voor rolstoelen, met aangepaste toiletten en een rustruimte met hoog-laagbed. Het pand ligt tegenover het station, met een ruime parkeergelegenheid voor aangepast vervoer. Voor informatie kijk op www.project-icarus.nl, mail naar info@project-icarus.nl of bel naar 06-26100966. Icarus ligt aan de Godfried Bomansstraat 2 te Culemborg.