Pavijen schoner en veiliger

CULEMBORG Huub van Oorschot, wethouder economische zaken van de gemeente Culemborg, ontving 23 maart het Certificaat Continu Samenwerken uit handen van H. Bekkema van MKB Nederland voor bedrijventerrein Pavijen. De audit die in het voorjaar van 2015 door de keuringsinstantie KIWA is afgenomen heeft goede resultaten laten zien over de afgelopen twee jaar. Pavijen is een veilig en schoon bedrijventerrein. Cijfers geven het aan.

Het Keurmerk werd voor de vijfde maal uitgereikt. Politie, brandweer, gemeente, de stichting collectieve beveiliging Pavijen en de Kring Culemborgse bedrijven werken sinds 2006 samen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen om de veiligheid op Pavijen op peil te houden en daar waar mogelijk te verbeteren. De werkgroep KVO Pavijen zet de samenwerking voort en heeft voor de komende twee jaar een aangepast plan van aanpak opgesteld.

Dhr. Bekkema gaf aan dat de samenwerkende partijen op bedrijventerrein Pavijen trots mogen zijn op de bereikte resultaten, zeker omdat het zo'n groot bedrijventerrein is, met delen die al lang geleden ontwikkeld zijn. ,,Het bedrijventerrein ligt er prima bij. Ik kom in mijn dagelijkse praktijk nog wel eens anders tegen. Het bewijs wordt weer eens geleverd dat als betrokken partijen samenwerken en elkaar daar op aanspreken goede resultaten kunnen worden bereikt. En vergeet niet dat de aanwezigheid van een Ondernemersfonds waaruit geput kan worden écht een pre is om snel zaken te kunnen bereiken. Dat kan het Culemborgs bedrijventerrein vooruit kan helpen."

Aansluitend vond een presentatie plaats door beveiliger Trygion over het vernieuwde camerasysteem op Pavijen. Het vernieuwen van het camerasysteem is mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds.