• Henk van de Haar

PEER en Electric Company in Gelderlandfabriek

CULEMBORG De Gelderlandfabriek in Culemborg is 17 maart de eerste stop tijdens de nieuwe tour van de Middelburgse band PEER. De jonge Zeeuwen krijgen gezelschap van het Utrechtse Electric Company.

Driemaal is scheepsrecht. In 2017 was PEER al twee keer te gast in het culturele trefpunt naast het station in Culemborg. Sinds die tijd is heel wat gebeurd. PEER stond als support van provinciegenoten Racoon en Bløf in grote zalen als de Ronda in TivoliVredenburg en De Oosterpoort in Groningen. Frontman Gijs Teuwsen maakte indruk met zijn gastoptreden tijdens Concert At Sea, waar hij in een all star band covers zong van Kaiser Chiefs en Oasis. De band bracht de uitstekend ontvangen ep Mad For It! uit, deed de Popronde en speelde bij DWDD. Ook werd een uitstapje naar Liverpool gemaakt, voor opnames van de videoclip én optredens natuurlijk. Maar het hoogtepunt was toch wel de trip naar India, waar PEER drie optredens deed in Mumbai. Nu is het tijd om Nederland echt op zijn kop te zetten, met de energieke, op Britpop gestoelde liedjes.

Ook de openingsact is er een om van te smullen. Het vijfkoppige Electric Company uit Utrecht is ontstaan op de Herman Brood Academie. Eerder deed de mee aan de Popronde en speelde ook bij DWDD. Electric Company laat zich inspireren door alles vanaf de jaren 50 tot nu. De muziekstijl wordt door de bandleden omschreven als vrij Brits. Met twee bandleden die hun roots in Engeland hebben, is dat niet gek. Ze zingen vierstemmig en maken muziek die ook gemakkelijk meegezongen kan worden.

OnStage in de Gelderlandfabriek met PEER en Electric Company op 17 maart vanaf 20.30 uur. Entree vvk 8 euro (9 euro zaal).

Info: www.gelderlandfabriek.nl