• Kids oefenen "Vader Jacob" op de vrij te bespelen piano die opgesteld stond voor het
    stadhuis op de Markt.

    Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Voor de Pianowandeling 2017 kreeg de organisatie 1400 euro toegekend

    John Verhagen

Pianowandeling Culemborg brengt veel pianoplezier

CULEMBORG De tweede editie van Pianowandeling Culemborg, die op zondag 11 september plaatsvond, kende een bezoekersaantal rond de 650, ruim 50 pianisten tussen de 8 en 88 jaar en een zeer divers publiek. Het pianocomité mag dan ook spreken van groot en inspirerend pianoplezier in de stad Culemborg, voor zowel pianisten als bezoekers van dit succesvolle evenement. De jeugd kreeg ook extra aandacht door het aanbieden van een speciaal voor de Pianowandeling ontworpen kleurplaat en een jeugdpagina in het programmaboekje.

De historische binnenstad van Culemborg vormde een prachtig decor voor zowel Pianowandeling als Open Monumentendag. Musea trokken, mede door het vaak prachtige pianospel, op sommige plaatsen meer dan 400 gasten. De binnenstad bruiste en horecagelegenheden met hun aangeboden Pianomenu hadden het druk. Het publiek zei na het slotconcert volmondig ja, op de vraag of er volgend jaar weer een Pianowandeling moet komen. En dit gaat ook gebeuren en wel op zondag 10 september 2017.

Pianowandeling Culemborg is een van de activiteiten van Stichting Pro Piano ter promotie van de pianomuziek www.stichtingpropiano.nl.