• Beatrice van der Poel

'Poëtische Rockchick' Beatrice van der Poel met liedjes en wijn in De Fransche School

CULEMBORG Zondagmiddag 27 mei komt singer songwriter Beatrice van der Poel samen met gitarist Tim Eijmaal naar Theater de Fransche School voor een voorstelling met wijnproeverij. Het is voorlopig de laatste voorstelling/proeverij uit een bijna twee jaar durende reeks in Culemborg.

Beatrice van der Poel maakte naam als zangeres van Engelstalige bands als Beeswamp en Miss Bee Spoiled. Maarten van Roozendaal spoorde haar aan Nederlands te gaan zingen. NRC-handelsblad schreef ooit over haar: ,,Ontroerende teksten, maar ook lyrisch en recht voor z'n raap, vol scherpe melancholie. Beatrice heeft een warme sensuele stem en een vanzelfsprekende dictie. Ze schuwt het experiment niet en combineert pop, jazz en soul met het Nederlandstalige lied. Met haar lapsteel-gitaar op haar schoot zingt ze de polder-blues zo bedwelmend dat ze je bij de keel grijpt en niet meer los laat."

Beatrice werkt veel samen met Tim Eijmaal die als producer en gitarist een grote inbreng heeft op veel van haar albums. Daarnaast treden ze regelmatig samen op en Tim zal er dus ook in Culemborg bij zijn. Net als de vaste krachten Hijlco Span (KRO-NCRV) en Klaas Drupsteen (wijn&verwonderen), die de presentatie en drankjes verzorgen. Iedere aanwezige krijgt natuurlijk alle bij de muziek uitgezochte wijnen te proeven. 27 mei 2018, van 15.30 – 17.30 uur Theater De Fransche School                                                         Toegansprijs 30 euro. Kaarten bestellen via www.theaterdefranscheschool.nl.