Poëziecarrousel Culemborg

CULEMBORG 'Herinnering' is het thema van de landelijke Gedichtendag 2016. Een mooi onderwerp want juist de grote gebeurtenissen in een mensenleven lenen zich om in gedichten geuit te worden: liefde, het ouderlijk gezin, verdriet, overwinningen en nederlagen. In versvorm blijft alles langer 'hangen'.

Dichters en dichtliefhebbers in Culemborg en wijde omgeving kunnen zich verheugen op een hartstochtelijke avond bij boekhandel Tomey op de Markt. Tussen de boekenwanden speelt zich daar de poëziecarrousel af. In een bonte afwisseling dragen gedichtenliefhebbers eigen of andermans producten voor. Eric Jansen, Lilian Cornielje, Dirry de Boer, Marco Houtschild, Rene van Loenen, Ans Gerner en Rieks Hoogenkamp zijn bekende namen in de plaatselijke poëzie-scene. Ook muziek is lyrisch: Jan Jaap Sorber (Beusichem) zong in het Nijmeegse gezelschap De Kantlijn vooral composities gebaseerd op gedichten. Nu met viool en ukelele laat hij zijn kunsten horen in de winkel van Tomey. Er is alle ruimte voor het 'Open podium'. Wie met als thema 'Herinnering' een gedicht wil voorlezen van zichzelf of anderen is daar welkom. Ellen Verhagen, de plaatselijke pianodiva, verzorgt de muzikale omlijsting. De samenwerking tussen boekhandel, Poëziekring en de Roos van Culemborg is een veelbelovend begin van wat hopelijk een mooie traditie gaat worden.

Poeziecarrousel, 29 januari, aanvang 20.00 uur: boekhandel Tomeij, Markt 36, 4101BX Culemborg. 0345-522544, info@tomeyenverstegen.nl . Toegang vrij.

Met drie treffende illustraties: Huizen met gedichten: herinneringen aan dieren. Ontwerp: Nancy Koot.