• Karijn Kakebeeke

Point of View zoekt deelnemers met open blik

CULEMBORG "Zie jij wat ik zie?" Deze vraag staat centraal bij het fotografieproject Point of View, waarin Culemborgse vluchtelingen en buurtgenoten elkaar leren kennen. Deelnemers onderzoeken het vraagstuk door zelf foto's te maken van hun directe omgeving. Via de foto's beleven zij de wereld door de bril van een ander en leren zij elkaar beter kennen en begrijpen. Na afloop worden de foto's met de bijbehorende verhalen van de deelnemers geëxposeerd in het Weeshuis museum in Culemborg. Point of View gaat binnenkort van start en zoekt enthousiaste deelnemers.

In het fotografieproject Point of View ligt de nadruk op het verhaal achter de foto's en wat de deelnemer ermee wil vertellen. Zo worden de beelden die we hebben over elkaar en onze omgeving bespreekbaar. Karijn Kakebeeke, fotografe en initiatiefneemster Point of View, zegt hierover: ,,Stel je voor, een vluchteling en zijn Nederlandse buurvrouw staan naast elkaar en kijken naar hetzelfde. Maar wat ze zien is totaal verschillend. Het is gekleurd door hun eigen ervaringen, geschiedenis en cultuur. Hoe kun je elkaar begrijpen als je niet weet wat de ander ziet? Met Point of View hopen we dat de deelnemers elkaar leren kennen door de foto's die zij maken."

Deelnemers starten met een cursus fotografie. Vervolgens is er iedere twee weken een bijeenkomst waarin de gemaakte foto's onder begeleiding van professionele fotografen worden besproken. De eerste cursusdag is in het laatste weekend van januari. In februari starten de bijeenkomsten op vrijdagmiddag/avond bij de Volksuniversiteit in Culemborg.

Wie wil leren fotograferen en met beelden een verhaal wil vertellen, wie nieuwsgierig is naar de verhalen van vluchtelingen en andere bewoners van Culemborg kan meedoen met het fotografieproject. Er is plaats voor 20 tot 30 deelnemers. Deelname is helemaal gratis en is mogelijk voor vluchtelingen en andere inwoners van Culemborg vanaf 18 jaar. Fotografie-ervaring is niet nodig en men krijgt een camera in bruikleen. Enthousiasme, betrokkenheid en aanwezigheid bij de bijeenkomsten tussen eind januari en maart 2016 zijn wel vereist

Enige kennis van Engels of Nederlands is noodzakelijk (tolken Arabisch en Swahili zijn aanwezig bij de bijeenkomsten)

Aanmelden kan bij Karijn of Martha door te mailen naar info@picturebridgefoundation.nl of te bellen met 06 134 06 713 (Karijn) of 06 202 49 643 (Martha).

Hou facebook.com/projectpov in de gaten voor update over het project.

Point of View is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, KNR-PIN, VluchtelingenWerk Nederland, MAOC Gravin van Bylandt Stichting, Janivo Stichting, Stichting Dwezno, de Fundatie van den Santheuvel, Sobbe en de Volksuniversiteit West Betuwe.