• politie Culemborg
  • politie Culemborg
  • politie Culemborg
  • politie Culemborg

Politie zoekt getuigen brand in Oranje Nassauschool

CULEMBORG In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 september is er brand gesticht in de basisschool Oranje Nassauschool, aan de zijde van de Papiermolenweg. De brandweer was snel ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar andere lokalen. Er is een vermoeden van brandstichting, de politie is een onderzoek gestart. De brand is rond 03:55 uur uitgebroken. De politie is op zoek naar mensen die rond dat tijdstip iets gezien of gehoord hebben.

Burgemeester Gerdo van Grootheest: ,,Dit is heel naar, vooral voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders. Gelukkig kon door snel ingrijpen door de brandweer de schade beperkt blijven."

De school kon in ieder geval gisteren en vandaag niet door de leerlingen en de kinderopvang gebruikt worden. Leerlingen en hun ouders en leerkrachten zijn door de school geïnformeerd. SKPC informeert de begeleiders en de ouders van de kinderen die van de opvang gebruik maken. De komende dagen wordt de school door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt. De verwachting is dat school na het weekend weer door de kinderen en de leerkrachten gebruikt kan worden.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.