• BDUmedia

Politiek gerommel in de zomer

CULEMBORG De gemeenteraad is sinds midden juli op reces, maar thuisgebleven en van vakantie teruggekeerde volksvertegenwoordigers en betrokken burgers blijven van zich laten horen via social media en discussiëren er lustig op los.

door Tanja Moody


CARILLON Naar aanleiding van een bericht in De Gelderlander dat het carillon van de Barbarakerk door klachten van buurtbewoners minder vaak en minder lang speelt en in de avonduren helemaal niet meer te horen is (uitgezonderd de papklok), laten voorstanders van de eeuwenoude traditie via Facebook weer van zich horen.

Afgelopen zondag is door Fabian van der Velden een petitie gestart om het geluid van de Barbaraklok in ere te herstellen. Het onderwerp raakt veel inwoners; de petitie is binnen enkele uren ruim 600 keer getekend.

VRIJSTELLING Vorige week maakte Henk Jacobs nogal wat los, door zijn open vraag aan wethouder Joost Reus of alle medewerkers van thuiszorg instanties die hun werk doen op locatie, vrijstelling kunnen krijgen in het betaald parkeren gebied via een vergunning. Een onderwerp dat al eerder in de raad is besproken en niet zo eenvoudig is als het lijkt. Maar, zo schrijft de wethouder, als het om een groot probleem gaat, wil hij er zeker naar kijken. Hij nodigt alle zorgverleners en cliënten uit om hun ervaringen met hem te delen (j.reus@culemborg.nl). Dan wordt na de vakantie een bijeenkomst georganiseerd om te kijken welke oplossingen er zijn en voor wie.

GRATIS FIETSEN STALLEN Verder vraagt Fouad Sidali (PvdA) aandacht voor 'de begeleiding van kwetsbare jongeren naar werk' naar aanleiding van een artikel in Trouw. Tim de Kroon (GroenLinks) is blij met het behaalde resultaat van de eerste 24 uur gratis stallen in de fietsenstalling van station Culemborg. Groenlinks had het toenmalige college in 2016 verzocht om hier met NS over in gesprek te gaan.