• Tanja Moody
  • Tanja Moody
  • Tanja Moody
  • Tanja Moody
  • Tanja Moody

Nieuw D66-raadslid beëdigd: Jos van Went

CULEMBORG Na het vertrek van Huib Clarisse als raadslid voor D66 kwam twee weken een D66-plek beschikbaar. Donderdag 17 oktober is algemeen bestuurslid Jos van Went opgeschoven en als raadslid beëdigd. De D66-fractie in de Culemborgse gemeenteraad bestaat uit drie leden: fractievoorzitter Rinske van Noortwijk, Josefien Rooks en Jos van Went. Huib Clarisse blijft zich politiek inzetten voor Culemborg. Hij is beëdigd als D66-commissielid.

door Tanja Moody

Jos van Went is geboren in de Bollenstreek en woont sinds 1988 met veel plezier in Culemborg. Hij heeft een achtergrond in de wereld van computersystemen. Na de opleiding Elektrotechniek in Delft was Jos van Went werkzaam voor bedrijven in Nieuwegein en Zaltbommel; nu bij een IT bedrijf in Hilversum als IT consultant (als datacenter specialist).

OPTIMISTISCH INGESTELD Sinds een paar jaar is hij betrokken bij de D66-afdeling Culemborg. Op de D66-website is te lezen: ,,Culemborg heeft veel pluspunten, zoals de centrale ligging (die mij hier destijds bracht), de rivier de Lek en de omringende natuur, de historische waarde en culturele activiteiten, en niet te vergeten het goede onderwijs. Net als D66 ben ik optimistisch ingesteld en gericht op een toekomst die vol kansen zit. De standpunten van D66 over belangrijke onderwerpen zoals onderwijs, duurzaamheid, lokale economie en ondernemerschap spreken mij erg aan. Ook een sociale omgeving en veiligheid voor iedereen zijn belangrijk. Ik wil me graag inzetten om Culemborg nóg beter en mooier te maken."