• GispeNU

Pop-up zoekt foto's oude interieurs

CULEMBORG De Stichting Gispen Collectie, die de tijdelijke pop-up expositie GispeNU in Markt 27 in Culemborg houdt, heeft voor zaterdag 5 mei een klein feestprogramma georganiseerd. Ten eerste de uitslag van de wedstrijden voor kinderen en ten tweede een inloop voor mensen die foto's willen uitlenen.

Om 14.00 uur worden de prijswinnaars bekendgemaakt van de wedstrijden die tijdens de opening gehouden zijn. De mooiste meubeltjes die door de deelnemers gemaakt zijn, zullen vervolgens op een speciale plek nog twee maanden tentoongesteld worden in de pop-up.

OPROEP OUDE FOTO'S Verder is de stichting op zoek naar foto's van oude interieurs. Wie nog foto's heeft van zijn woonkamer uit de jaren 1930, 1950, 1970 of 1990 en deze tijdelijk wilt uitlenen, is welkom. Er hoeven geen mensen op de foto's te staan, maar het liefst wel herkenbare meubelen en lampen. De hele kamer wit met Jan des Bouvrie? Niervormige tafeltjes en gatenplanten in de jaren '50? Dit zijn maar enkele voorbeelden. Het hoeft niet per se Gispen te zijn, elk merk is goed.

De hele middag, van 13.00 tot 17.00 uur, kunnen de foto's worden langsgebracht bij de conservator in Markt 27 in Culemborg. De Stichting Gispen Collectie wil de foto's gebruiken voor de volgende pop-up in het najaar. Als de foto's geschikt zijn, krijgt men een ontvangstbewijs en wordt de naam getoond in de expositie.

GispeNU is georganiseerd door Gispen BV en de Stichting Gispen Collectie, die ernaar streeft het erfgoed van Gispen te bewaren en verspreiden. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Culemborg en met ondersteuning van Marnix van Namen, citymanager van Culemborg.

Pop-up tentoonstelling 'GispeNU Verleden, heden, toekomst'. Van 31 maart tot en met 1 juli 2018. Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 13.00-17.00 uur. Markt 27 Culemborg. Toegang gratis.