• Lek en Linge

Prachtige examenresultaten leerlingen Lek en Linge

CULEMBORG Er is volop reden om het glas te heffen op openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge. Het verlossende telefoontje is gepleegd ­— de examenuitslagen van de locaties in Culemborg en vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen zijn bekend. Op heel veel plekken mag de tas met de wimpel aan de vlaggenstok.

Van de 834 eindexamenkandidaten kregen 764 leerlingen te horen dat ze geslaagd zijn voor hun examens. De leerlingen hebben samen met hun docenten een prachtig resultaat neergezet; nu al is 90% van de examenleerlingen geslaagd. De geslaagden verzamelden zich woensdagmiddag op school om met trots hun wimpel in ontvangst te nemen en met elkaar het succes te vieren.

Lek en Linge feliciteert alle geslaagden van harte met de door hen geleverde prestatie. Joost van Rijn, directeur-bestuurder van Lek en Linge: ,,Wat hebben jullie het goed gedaan en wat mag je trots zijn op het behaalde diploma!"

Een flink aantal nu nog niet geslaagde leerlingen kan in de week van 18 juni via één of meerdere herexamen(s) alsnog het felbegeerde papiertje bemachtigen. Deze leerlingen hoeven de moed niet te laten zakken. Van Rijn stelt: ,,Als je de begrijpelijke teleurstelling weet te verbijten en nog even vol gas geeft, dan is het diploma alsnog haalbaar. Enkele dagen alles uit de kast, samen met je docenten. Hoe meer blije gezichten, hoe beter!"

Het slaagpercentage per niveau en vestiging na het eerste tijdvak:

Culemborg

Vwo: 86%, Havo: 83%, Vmbo-t/g: 90%, Vmbo-k: 93%, Vmbo-b: 97%

Geldermalsen, vestiging de Lingeborgh

Vmbo-t/g: 99%, Vmbo-k: 92%, Vmbo-b: 93%