• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Publiek geniet bij Visscher Winterconcert

CULEMBORG Het Visscher Winterconcert dat zaterdag 13 februari werd gegeven door alle Pieter Aafjes orkesten is een succesformule. Binnen twee dagen waren de kaarten weg. De werkplaats van autobedrijf Visscher, die was omgebouwd tot concertlocatie, bood dit jaar plaats aan ruim 650 man publiek en was deze avond tot de laatste plaats bezet. Het publiek werd gastvrij ontvangen door Henk Visscher en zijn team met een gratis kopje koffie.

In de showroom zat het Opstaporkest klaar voor het eerste deel van het concert. O.l.v. dirigent Manon Vermeer gaf het een spetterend concert, muziek uit Pirates of the Caribbean, Music van Grease, Disco Mania en als hoogtepunt De Circus Suite met als spreekstalmeester Harmen Holwerda vulden de showroom. Helaas nam dirigent Manon Vermeer na ruim 14 jaar voor het orkest te hebben gestaan afscheid, door voorzitter Kees Hilhorst werd ze deze avond extra in de bloemetjes gezet.

Na dit optreden nam presentator van de avond Jurriën van der Veer de mensen mee, voor het vervolg van het concert, naar de werkplaats die door vele vrijwilligers en ook dankzij de inzet van het Visscher-personeel was opgebouwd tot een concertlocatie, die weer perfect was uitgelicht door SLR Productions.

Het uit ruim 65 muzikanten bestaande Middenorkest o.l.v. dirigent Arjan Gaasbeek opende het programma met de Alvamar Ouverture. Dat het orkest een grote muzikale groei doormaakt de afgelopen jaren was gelijk in dit eerste werk al te horen. De mooie balans in het orkest en de goede stemming kwamen tot uiting in St.Florian Choral, waar euphoniumsolist Sander Kuster, uit het grote orkest, zijn vruchten van plukte. Met een perfecte begeleiding excelleerde Sander op zijn instrument in The Green Hill. Een daverende staande ovatie van het publiek was de beloning voor orkest en dirigent.

Na de pauze was het de beurt aan het groot orkest o.l.v. Heinz Friesen. Dat de 82-jarige musicus nog alles uit zijn orkest weet te halen liet hij horen in de eerste twee werken Leichte Kavallerie en de voor harmonie orkest razend het moeilijke Capricio Italien van Tschaikowaki, waarin de muzikanten van het orkest lieten horen nog steeds tot de top van Nederland te behoren. Na onder meer werk uit Miss Siagon volgden het dankwoord en bloemen voor dirigenten, solisten, presentator en gastheer Henk Visscher van de voorzitter van Pieter Aafjes, Kees Hilhorst. Tot slot werd de Florentiner mars gespeeld, waar door het enthousiaste publiek natuurlijk werd meegeklapt, waarna het publiek door Henk Visscher werd uitgenodigd voor een drankje en een hapje in de showroom.