• Gemeente Culemborg

Raadslid Peter Bos stapt over van VVD naar Culemborg van Nu

CULEMBORG Gemeenteraadslid Peter Bos stapt uit de fractie van de VVD sluit zich aan bij de fractie van Culemborg van Nu, de nieuwe partij van de eerder uit de VVD vertrokken Monica Wichgers.

Bos zegt de politiek te zijn ingegaan om iets te bereiken voor het sociaal domein waar hij een jarenlange expertise in heeft. Hij wil zich inzetten voor Culemborg op onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals de Redichemse Waard en duurzaamheid. Hij doet dit, volgens een bericht van Culemborg van NU ,,vanuit het liberale gedachtegoed en vooral voor de lokale gemeenschap".

Bos wil werken ,,binnen de synergie van een team, gericht op kwaliteit van beleid en bestuur". Die randvoorwaarden vond hij niet langer binnen de huidige fractie van de VVD, waar hij een verschil van inzicht ervaart over zowel de werkwijze als de politieke inhoud.

Op de vraag waarom hij overstapt en niet stopt, antwoordt Bos: ,,Ik stap over want mijn werk voor Culemborg is nog niet af. Ik ga dus door; als liberale maar bovenal lokale politicus."

De fractievoorzitter van de VVD Han Braam is als eerste geïnformeerd over Bos' besluit.