Raadspraat: Laat uw stem horen!

CULEMBORG Hoog water in Culemborg, windmolens langs de N320, leefbaarheid in de wijken en de bereikbaarheid van Gelderland. Onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben en waar het waterschap en de provincie over (mee)beslissen. Belangrijk genoeg om op woensdag 18 maart uw stem te laten horen tijdens de verkiezingen voor het Waterschap Rivierenland en de Provincie Gelderland.

Het CDA maakt zich sterk voor een bloeiende economie. Wij willen dat de provincie investeert in werkgelegenheid en duurzame innovatie. Daarvoor moet de provincie bijvoorbeeld ruimte bieden voor ondernemers en agrariërs. In de provincie pleit het CDA voor aandacht voor onze eigen regio en stad. Bijvoorbeeld voor het ondersteunen van projecten om de leefbaarheid en de binnenstad in Culemborg te verbeteren. Het CDA staat ook voor een duurzaam en een bereikbaar Gelderland. Zodat wij in Culemborg aangenaam kunnen wonen en de infrastructuur op orde is. Zo heeft het CDA in Provinciale Staten zich sterk gemaakt voor verbetering van de doorstroming op de N320 die nu ook gaat komen: het kruispunt met de Rijksstraatweg wordt aangepakt en er komt een nieuwe afslag vanaf de N320 naar het station. Het CDA zet zich er ook in de provincie voor in dat iedereen kan meedoen, comfortabel ouder kan worden, veilig kan opgroeien en plezierig kan samenleven met zorg voor elkaar.

In het Waterschap Rivierenland zet het CDA in op het duurzaam omgaan met water, het betaalbaar houden hiervan en de mogelijkheid om te recreëren op en in het water. Het CDA wil inwoners meer betrekken om dit mogelijk te maken.

Culemborg is goed vertegenwoordigd op de verschillende CDA-lijsten. Zo is Jan Jacob van Dijk lijsttrekker voor de Provinciale Staten, is Roeland Geertzen lijststrekker voor het Waterschap Rivierenland en staat onze eigen fractievoorzitter Anita Sørensen op de lijst voor de Eerste Kamer.

Met het CDA stemt u voor lokaal betrokken mensen en een fris en vertrouwd geluid in de Provincie Gelderland en het Waterschap Rivierenland.

Laat uw stem dus horen. U kunt woensdag tot 21.00 uur stemmen in een van de stemlokalen.

Het CDA hoopt op uw stem!

Nicolien de Geus

Raadslid CDA

nicoliendb@hotmail.com/ 06-42756701