• Simon Dijk

Zaak Rodenburg op 20 september voor de rechter

BEESD Het gemeentelijk besluit Club Rodenburg voor 1 jaar te sluiten wegens de verkoop van drugs komt op dinsdag 20 september voor de rechter. Eigenaren Janice en John Bronk vechten de maatregel aan omdat deze voorbijgaat aan de afspraken die in een convenant met gemeente en politie zijn gemaakt.

De weigering van met name burgemeester Harry Keereweer om met Club Rodenburg in gesprek te gaan, zet veel kwaad bloed. Niet alleen bij de eigenaren, maar bij veel bezoekers van de uitgaansgelegenheid in Beesd. Die hebben de afgelopen weken de gemeente dan ook massaal per brief opgeroepen om toch weer het gesprek aan te gaan, zoals afgesproken in het convenant.

STANDAARDMAIL Als antwoord kregen de briefschrijvers echter allemaal een door Keereweer ondertekende standaardmail waarin hij zegt: ,,Het is duidelijk, dat er verschillend gedacht wordt over de sluiting van Club Rodenburg. Inmiddels zijn we in de fase beland waarin de rechter hierover een uitspraak moet doen. De rechtszitting is de plaats waarin de verschillende standpunten nog eens kunnen worden toegelicht en waarin de rechter een oordeel moet geven over deze zaak. Ik wacht dat moment af."

Volgens John Bronk heeft de gemeente de gang naar de rechter expres behoorlijk vertraagd. ,,We hebben 17 weken op een afspraak moeten wachten, omdat de gemeente steeds niet kon; 17 weken! Ze zijn blijkbaar ook niet blij dat wij naar de rechter zijn gestapt. Maar wat moeten we dan? Het wordt vrijwel onmogelijk om ons personeel aan te houden maar de gemeente wil niet eens met ons in gesprek!"