• THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Reizend wandkleed heeft zijn eindbestemming gevonden

CULEMBORG Voor de onthulling van het reizend wandkleed, dat ontworpen was door John Vermeer, was veel belangstelling. Olga Ellerman gaf in haar speech weer dat ze het fijn vond dat ze nu in Culemborg een wandkleed kan aanbieden aan het gemeentebestuur van Culemborg. In Tiel had ze daar al succes mee gehad. Dus vond ze het een uitdaging om een reizend wandkleed in het kader van Culemborg 700 te maken.

Het kleed was het hele jaar onderweg van de Fransche School, Odense huis of Elisabeth Museum. Overal werd een bijdrage gegeven. Zelfs burgemeester Gerdo van Grootheest waagde er aan een steek te doen op het wandkleed. Vanaf de leeftijd van 4 jaar tot 88 jaar is er aan het kleed gewerkt.

Nu heeft het kleed zijn eindbestemming gevonden in de stadszaal van het Oude Stadhuis. Graag wilde ze nu het kleed aanbieden aan het gemeentebestuur. ,,Maar", voegde ze er aan toe, ,,ik heb zo veel plezier er aan gehad, dat ik nu mijn eigen atelier hebt in Culemborg en dat ik probeer een nieuw traject op te starten."

Burgemeester Gerdo van Grootheest was trots op dit cadeau, dat een waardige plaats heeft in de stadszaal en bij de raadsvergaderingen zal het kleed misschien inspiratie opbrengen tot een actueel onderwerp.

Toen er op het kleed getoost was, kregen de aanwezigen de kans om het kleed van dichtbij te bekijken. Iedereen was enthousiast over deze wandversiering in het stadhuis en hoopt dat het lang zal blijven hangen.