• Afbeelding van Alina Kuptsova via Pixabay

Renovatie sportparken van start

CULEMBORG Op 23 juli start Aannemersbedrijf Van Wijlen in opdracht van de gemeente Culemborg met de renovatie van sportpark Terweyde. Dat is de eerste fase van de plannen om de komende 4 jaar te investeren in de twee buitensportparken (sportpark Terweyde en sportpark Parijsch). De komende zomerperiode worden twee voetbalvelden, twee hockeyvelden en de atletiekbaan op sportpark Terweyde vernieuwd. In 2020 volgen dan twee voetbalvelden op sportpark Parijsch, het gaat dan om het ombouwen van natuurgras naar kunstgrasvelden.

Simon Buwalda, wethouder sport: "Ik ben blij dat we deze investeringen in de buitensport kunnen doen. We vinden het belangrijk dat de verenigingen, scholen en andere gebruikers over goede en veilige velden en ondergronden kunnen beschikken. Het wordt een omvangrijke operatie de komende vier jaar. De planning van de werkzaamheden stemmen we goed af met de sportverenigingen. Na de vernieuwing van de sportvelden, kunnen alle buitensporters weer jaren vooruit."

MILIEUMAATREGELEN Voor de afvoer van de oude kunstgrasvelden zijn extra milieumaatregelen genomen. Het oude kunstgras wordt afgevoerd naar een recyclingbedrijf. Voor de nieuwe kunstgrasvelden worden maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de infill van het kunstgras niet in het milieu terecht komt.

WHATSAPP VERZENDLIJST Sporters en omwonenden kunnen op de hoogte blijven van wat er gaat gebeuren door zich aan te melden via een WhatsApp verzendlijst of via www.culemborg.nl/renovatie-buitensport.