• Gemeente Culemborg

Roland van Schelven benoemd tot waarnemend burgemeester Bunnik

CULEMBORG Oud-burgemeester Roland van Scheleven is benoemd tot waarnemend burgemeester van Bunnik. Daar vertrekt per 4 september burgemeester H.M. Ostendorp. Naar aanleiding hiervan heeft de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad Bunnik, besloten tot benoeming van een waarnemend burgemeester die tot eind 2018 het ambt zal waarnemen.

Aangezien het een langere waarnemingsperiode betreft, heeft de commissaris de fractievoorzitters een keuze uit twee kandidaten voorgelegd. De fractievoorzitters hebben met de kandidaten een gesprek gevoerd, waarna zij unaniem hun voorkeur hebben uitgesproken voor Roland van Schelven (D66).

Deze aanbeveling volgend, heeft de commissaris Van Schelven tot waarnemend burgemeester van Bunnik benoemd, met ingang van 5 september. De beëdiging van Van Schelven vindt plaats op 23 augustus in het Huis voor de Provincie Utrecht.

Roland van Schelven (1950) was van 2006 tot en met 2016 burgemeester van Culemborg en daarvóór onder meer wethouder en raadslid voor D66 in Gouda.

in de provincie Utrecht